Granule - zkušenosti

Moderátor: Moderátoři

Re: Granule - zkušenosti

Příspěvekod Zdenka » 06 črc 2010, 12:29

Granule Platinum
Náš Black (1 1/2) je od narození neuvěřitelně konzervativní a granule téměř vůbec nežere. Vyzkoušela jsem už docela dost druhů, ale stejně jsme z 99% na vařené stravě.(Kuřecí, někdy se mi podaří mu propašovat i vepřové či hovězí, občas ovoníme drštkama...).Zkusila jsem i konzervy, a i zde jsou výsledky velmi rozpačité. Proto bylo mou velkou nadějí, když manža donesl od kolegy vzorek poloměkkých granulí Platinum - a Blekouš je začal baštit. Objednali jsme na netu, rovnou 2x 3 kg. No a po cca 3 týdnech jako když utne - a od té doby je už nevzal do huby. Mám nenačatý pytel ..vzhledem k ceně ho ale nechci zatím dát pryč, a doufám že časem se třeba stane nějaký zázrak. Velkým propadákem u nás je i např.Hills.Acanu mlsal tak týden, podobně i Brita. Proplan,Proformance,Chicopee,K9 - já už si ani nevzpomenu, co jsem s nadějí koupila.Nekamenujte mě - ale fakt jediné granule, které bere (v množství malá hrstička skoro denně - krmím z ruky při prochajdě) je Chappi.
"Krásně žravého" psa každému moc závidím..a kdyby se našlo něco, co by Black baštil "s boulema za ušima" - tak bych byla moc ráda.
Prosím - dejte tipy, čím ho povzbudit, aby trochu přibral...
Zdenka
Zelenáč

Příspěvekod Iva » 06 črc 2010, 13:11

Zdenka píše:.....Prosím - dejte tipy, čím ho povzbudit, aby trochu přibral...
Pořídit druhého psa :s002 :s002, bude jim líp chutnat
Iva
V záběhu

Příspěvekod Ronča » 06 črc 2010, 13:14

Zdenka píše:Granule Platinum
Náš Black (1 1/2) je od narození neuvěřitelně konzervativní a granule téměř vůbec nežere. Vyzkoušela jsem už docela dost druhů, ale stejně jsme z 99% na vařené stravě.(Kuřecí, někdy se mi podaří mu propašovat i vepřové či hovězí, občas ovoníme drštkama...).Zkusila jsem i konzervy, a i zde jsou výsledky velmi rozpačité. .............. "Krásně žravého" psa každému moc závidím..a kdyby se našlo něco, co by Black baštil "s boulema za ušima" - tak bych byla moc ráda.
Prosím - dejte tipy, čím ho povzbudit, aby trochu přibral...

tak proč mu stále ty granule nutíte? já mám psy na vařeném a v pohodě
máte ještě mlaďocha, který bude postupně nabírat do 3 let ..... to moc neuspíšíte, ani kdyby baštil, leda tak na tuk
pokud jej ale chcete rozežrat, mohu vám poslat mailem ověřený návod
Katka & Ron & Fredy & Sendy
Ronča
V záběhu

Příspěvekod Rezkovi » 19 črc 2010, 16:17

Radka píše:Sportmix je levnější varianta Propacu - tím jsem krmila dost dlouho a byla jsem spokojená. Stránky dovozce s bližšími informacemi http://www.salac.cz/sportmix.htm

Tak po pár měsících krmení Sportmixem Premium Hunters Select musím říct, že jsme zaznamenali skutečný pokrok. Odpadu je o něco méně (přesto ale pořád dostatek) a Aty po něm vypadá pěkně. Zároveň cena je ještě příznivější, než u Brita, protože 20kg nás vyjde na stejné peníze jako 15kg Brita a k tomu dáváme granulek méně, takže dýl vydrží...
Děkuju tedy za tip a doufám, že už nám spokojenost vydrží! :603
Terka, Jarda a Athelas
Rezkovi
Zelenáč

Příspěvekod Geralt » 19 črc 2010, 18:26

Já taky vyzkoušel čtvery granule, než mi Pady po některých nabíral, aby nebyl kost a kůže (v těch mrazech se mi to nelíbilo). Skončili jsme u Brit Care, i když předchozí Nutram baštil s větší chutí. Ale u Brita denní porce klesla k 500g a spravil se, tak jsem u něj už zůstal. Teď přes to vedro přestal Pady žrát. Téměr úplně. To jsem mu nechával přes den otevřeno do baráku, aby mohl bydlet ve sklepě a chladit se. Tam měl i vodu a nosil jsem mu tam granule. Když se ochladilo, začal žrát trochu více, ale pořád tak poloviční porci. Pytel štěněcích granulí pomalu dochází, tak už mu to začínám mixovat dospěláckým krmivem pro aktivní psy. A s rostoucím poměrem dospěláckých granulí Pady zvyšuje denní porci. Co z toho vyplývá?

Nekrmte granulemi pro prcky, když si Váš pes myslí, že už je velký chlap. 8)
Geralt
Zbloudilec

Příspěvekod Evík » 31 črc 2010, 05:33

Mám dotaz....Co si myslíte o granulích Orlando (s inulinem)....Když jsme jeli na chalupu, vzala jsem s sebou naše obvyklé krmení (BIO od Happy Dogu), ale protože jsme se tam nakonec rozhodli zůstat déle, tak nám naše granulky došly a museli jsme tudíž koupit něco tam, abychom jen kvůli žrádlu nejeli přes 100km do Prahy...Nic jiného tam u nás zrovna nebylo, než to Orlando (samozřejmě krom Chappi, Pedigree a podobných "supermarketových" krmiv, které jsem zavrhla rovnou). Tak se chci jen zeptat, co si o tom Orlandu myslíte, jestli tím třeba někdo i krmíte, jaké s tím máte zkušenosti. Aki to baští, nemá s tím problém, jde mi spíš o to, jestli je to žrádlo, kterým by se pes dal krmit i delší dobu....Přiznám se, že tuhle značku vůbec neznám. :s006 Asi ani neumím hledat, ale na internetu jsem to nikde nenašla :613
Evík
Dopisovatel

Příspěvekod Iva » 31 črc 2010, 10:24

Co se mi tak podařilo najít, tak to bude asi stejný šmejd jako ostatní supermarketové značky. Nevím, kde máte chalupu, mám pocit, že někde v severních Čechách, tak by snad neměl být problém zajet do většího města a koupit něco lepšího ;-)Určitě bych granule z Lidlu nepovažovala za něco kvalitního.
Iva
V záběhu

Příspěvekod Evík » 31 črc 2010, 16:55

Iva píše:Co se mi tak podařilo najít, tak to bude asi stejný šmejd jako ostatní supermarketové značky. Nevím, kde máte chalupu, mám pocit, že někde v severních Čechách, tak by snad neměl být problém zajet do většího města a koupit něco lepšího ;-)Určitě bych granule z Lidlu nepovažovala za něco kvalitního.

Ivo, dík za informaci, no, tak to velkou radost nemám....No, co se dá dělat, to, co nám ještě z chalupy zbylo nevyhodím, nijak levné to zas nebylo, takže to Akouš holt zbaští asi nějak namíchané s tím, čím normálně krmíme....Krátkodobé krmení tím "šmejdem" snad psovi neublíží. Když si vezmu, že náš nebožtík Ferda byl takovými "šmejdy" krmen skoro celý život a byl zdravý jako řípa, srst měl suprovou, tak snad to Akimu taky neublíží. :144 Taky je ale teda pravda, že Ferda se krom těch supermarketových granulí taky zcela dobrovolně cpal zeleninou a ovocem, co jsme měli na zahradě, louskal ořechy, a poměrně často dostával vejce, prakticky denně mléčné výrobky a relativně často i vařené maso s přílohou a vhodné kosti, takže kromě těch "šmejdů" baštil i spoustu kvalitních věcí ...možná, že kdyby byl jen o těch granulích, že by na tom tak dobře nebyl...kdoví... :s006 No, každopádně mám poučení, že Orlando už nekoupím.
Jinak jo...chalupu máme relativně blízko Liberce...akorát jak jsme tam s Akim byli, tak nás tam akorát naši odvezli a jeli na dovču, takže jsme byli dlouho bez auta...musela jsem teda do místního obchodu ve vsi a to Orlando bylo "to nejlepší", co se dalo koupit. :587
Evík
Dopisovatel

Příspěvekod jana+aisha » 19 srp 2010, 14:22

zajímalo by mě jaký máte názor na různé typy granulí.Já zatím krmím proplánem který patří mezi superprémiové krmivo ,ale zvažuji že vyzkouším acanu která prý obsahuje 55procent masa.Zarazilo mě že když obsahuje tolik masa a ovoce , zeleniny ,a minimum obilovin že patří pouze do prémiové řady.Je to vůbec dobře krmit s granulemi s tak velkým obsahem bílkovin?Proplan má 21 procent bílkovin a 17 procent obilovin,není to pro psa lépe stravitelné? :613 :621
jana+aisha
Zelenáč

Příspěvekod Iva » 19 srp 2010, 14:48

jana+aisha píše:zajímalo by mě jaký máte názor na různé typy granulí.Já zatím krmím proplánem který patří mezi superprémiové krmivo ,ale zvažuji že vyzkouším acanu která prý obsahuje 55procent masa.Zarazilo mě že když obsahuje tolik masa a ovoce , zeleniny ,a minimum obilovin že patří pouze do prémiové řady.Je to vůbec dobře krmit s granulemi s tak velkým obsahem bílkovin?Proplan má 21 procent bílkovin a 17 procent obilovin,není to pro psa lépe stravitelné? :613 :621
Těch 55 % je jako vstupní surovina, obsah bílkovin je samozřejmě nižší. Bílkoviny v granulích jsou nejen z masa, ale i z obilovin, jde o to v jakém poměru, pes je přeci jen masožravec a zrní moc trávit neumí ;-) (problém levných granulí, kde jsou bílkoviny především z obilí)
Iva
V záběhu

Příspěvekod Eva & Ben » 19 srp 2010, 16:09

Označení granulí jako superprémiové, prémiové, ultraprémiové apod. vcelku o jejich kvalitě moc neříká. Pro zařazení nejsou stanovené žádné přesné parametry, jedná se spíš o obchodní označení. Skutečná kvalita granulí se dá poznat dost těžko, asi nejlepším vodítkem je surovinové složení, a tam je na tom opravdu Acana výrazně lépe než ProPlan. Já považuji Acanu za kvalitní granule, taky je používám, i když jinak krmím masem. Bílkovin (přesněji dusíkatých látek) je v Acaně kolem 30 %, pokud vím, a to není zase tak hrozně moc. U bílkovin záleží hlavně na jejich kvalitě. Množství nemá se stravitelností nic společného, spíš záleží na jejich původu. Kvalitní živočišné bílkoviny (z masa) jsou pro psa velice dobře stravitelné, bílkoviny z odpadů (kůže, kopyta, běháky, zobáky apod.) jsou těžko stravitelné až nestravitelné, bílkoviny rostlinné ( z obilí a luštěnin, např. ze sóji) jsou také hůř využitelné. Myslím, že přejít z ProPlanu na Acanu je dobrá volba :580 , jen nám teď bohužel trochu podražila. :610
Eva & Ben
Zelenáč

Příspěvekod Eva & Ben » 19 srp 2010, 16:12

Teď jsem si ještě všimla u ProPlanu - 17% obilovin :144 , nechci nikomu brát iluze, ale to procento je určitě daleko vyšší. :590 U tohoto typu granulí představují obilné šroty základ receptury.
Eva & Ben
Zelenáč

Příspěvekod ibra » 19 srp 2010, 19:02

Na moje dotazy ohledně granulí mi podrobně odpovídal majitel od Bessi Od motyčínské skály. Na jeho stránkách se o tom můžete i dočíst. Pravda je, že za cenu podobnou Pro planu se dá koupit o třídu kvalitnější krmivo.Na stránkách např. www.dogdog.cz v poradně podle pejska, věku, zdraví i krmivo doporučí.
ibra
Zelenáč

Příspěvekod agro+ikarka » 20 srp 2010, 07:46

No možná jsem divná, ale rady prodejců granulí neberu vážně a to i třeba veterinářů... obejdu u nás 3 ordinace a 3 prodejny a výsledné doporučené krmivo bude pokaždé jiné a nejspíš takové, z kterého dostanou nejvíc nebo mají s dovozcem dobré vztahy. Takže mám vlastní hlavu a čtu ... a to složení, nejlépe v originálu, a přemýšlím.....

Jenom pro zajímavost mrknu třeba na toto...

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... .php/cat/1

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... .php/cat/3
agro+ikarka
Zelenáč

Příspěvekod Tasy » 20 srp 2010, 08:00

agro+ikarka píše:No možná jsem divná, ale rady prodejců granulí neberu vážně a to i třeba veterinářů... obejdu u nás 3 ordinace a 3 prodejny a výsledné doporučené krmivo bude pokaždé jiné a nejspíš takové, z kterého dostanou nejvíc nebo mají s dovozcem dobré vztahy. Takže mám vlastní hlavu a čtu ... a to složení, nejlépe v originálu, a přemýšlím.....

Jenom pro zajímavost mrknu třeba na toto...

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... .php/cat/1

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... .php/cat/3

Přesně Ivo... a taky pár let jsem prodávala ve Zverimexu..tak vím jak to chodí.Já se řídím selským rozumem...a krmím podle svých psů...A myslím,že dobře...Takže berte to vše s rezervou..není vše co Vám řekne prodejce a nebo veterinář pravda.
Tasy
V záběhu

PředchozíDalší

Zpět na Výživa