Granule Platinum
Náš Black (1 1/2) je od narození neuvěřitelně konzervativní a granule téměř vůbec nežere. Vyzkoušela jsem už docela dost druhů, ale stejně jsme z 99% na vařené stravě.(Kuřecí, někdy se mi podaří mu propašovat i vepřové či hovězí, občas ovoníme drštkama...).Zkusila jsem i konzervy, a i zde jsou výsledky velmi rozpačité. Proto bylo mou velkou nadějí, když manža donesl od kolegy vzorek poloměkkých granulí Platinum - a Blekouš je začal baštit. Objednali jsme na netu, rovnou 2x 3 kg. No a po cca 3 týdnech jako když utne - a od té doby je už nevzal do huby. Mám nenačatý pytel ..vzhledem k ceně ho ale nechci zatím dát pryč, a doufám že časem se třeba stane nějaký zázrak. Velkým propadákem u nás je i např.Hills.Acanu mlsal tak týden, podobně i Brita. Proplan,Proformance,Chicopee,K9 - já už si ani nevzpomenu, co jsem s nadějí koupila.Nekamenujte mě - ale fakt jediné granule, které bere (v množství malá hrstička skoro denně - krmím z ruky při prochajdě) je Chappi.
"Krásně žravého" psa každému moc závidím..a kdyby se našlo něco, co by Black baštil "s boulema za ušima" - tak bych byla moc ráda.
Prosím - dejte tipy, čím ho povzbudit, aby trochu přibral...

Asi ani neumím hledat, ale na internetu jsem to nikde nenašla 
Taky je ale teda pravda, že Ferda se krom těch supermarketových granulí taky zcela dobrovolně cpal zeleninou a ovocem, co jsme měli na zahradě, louskal ořechy, a poměrně často dostával vejce, prakticky denně mléčné výrobky a relativně často i vařené maso s přílohou a vhodné kosti, takže kromě těch "šmejdů" baštil i spoustu kvalitních věcí ...možná, že kdyby byl jen o těch granulích, že by na tom tak dobře nebyl...kdoví... 

, jen nám teď bohužel trochu podražila. 
U tohoto typu granulí představují obilné šroty základ receptury.