"učůrávání"

Moderátor: Moderátoři

"učůrávání"

Příspěvekod Iva » 26 črc 2010, 10:57

Nemáte někdo radu, jak zabránit učůrávání? Airinka nám dělá loužičky ( :598 někdy kaluže), když se s námi vítá nebo i při větším vzrušení. Fleur to dělávala taky, ale přešlo ji to ještě ve velmi útlém věku, Aira má už půl roku, a nevypadá to, že by s tím chtěla přestat.
Iva
V záběhu

Re: "učůrávání"

Příspěvekod koblizenka » 26 črc 2010, 11:04

Radu bohužel nemám, ale půroční Vief nám to dělá taky. Hlavně u lidí, které již delší dobu neviděl (typicky když přijedu na návštěvu za rodiči). Kaluže to naštěstí nejsou, vždy jen pár kapek, tak to ignoruju a doufám že to časem odezní samo.
koblizenka
Zelenáč

Příspěvekod ibra » 26 črc 2010, 14:39

Iva píše:Nemáte někdo radu, jak zabránit učůrávání? Airinka nám dělá loužičky ( :598 někdy kaluže), když se s námi vítá nebo i při větším vzrušení. Fleur to dělávala taky, ale přešlo ji to ještě ve velmi útlém věku, Aira má už půl roku, a nevypadá to, že by s tím chtěla přestat.

Tak nevím, jestli vás uklidním, naší Beebee je přes rok a dělá to stále. Je pravda, že už méně často než dříve. Snažíme se vítat v klidu, nebo spíš vůbec.
ibra
Zelenáč

Příspěvekod Iva » 26 črc 2010, 15:23

ibra píše:Tak nevím, jestli vás uklidním, naší Beebee je přes rok a dělá to stále. Je pravda, že už méně často než dříve. Snažíme se vítat v klidu, nebo spíš vůbec.

Ona je cvok a je schopna nás vítat pokaždé, když vyjdeme z domu na zahradu :s002 :s002
Iva
V záběhu

Příspěvekod ariele.c » 26 črc 2010, 16:31

No moc vás nepotěším, jediné jak tomu zabránit je nevítat se tak radostně, prostě odmítnout tenhle způsob vítání. Já to nedokážu, mám psinu bouřlivě vítací, já jsem taky vítací typ, takže si jen hlídám špičky :s002 . Většinou značkuje už chodník jak ke mně letí, takže než doběhne už je to pryč. Ostatní ze smečky to nedělají ani to nezkoušeli s velmi krátkou vyjímkou malého štěnda. Není to pravidelně, teď už spíš jen občas, ale je lhostejno jak dlouho mě neviděla i po 4 hodinách mě takhle dokáže přivítat. Věkem to neodeznělo, možná ta frekvence je méně častá, ale brzy budem slavit 5 narozeniny. Ostatním z rodiny a návštěvám to nedělá, spíš vyjímečně 1-2x do roka, takže to nijak neřeším. V bytě to nedělá a na chodníku to nevadí.
ariele.c
Zbloudilec

Příspěvekod Lucie » 26 črc 2010, 18:05

Iva píše:Ona je cvok a je schopna nás vítat pokaždé, když vyjdeme z domu na zahradu :s002 :s002

Buď je to vítací typ jako píše Martina nebo prostě má radost ze života. Třeba u předchozích páníčků neměla tolik kontaktu, tak teď je z toho unešená. Pokud jo, časem ji to přejde.
Lucie
Site Admin

Příspěvekod Iva » 26 črc 2010, 19:00

Lucie píše:Buď je to vítací typ jako píše Martina nebo prostě má radost ze života. Třeba u předchozích páníčků neměla tolik kontaktu, tak teď je z toho unešená. Pokud jo, časem ji to přejde.
No mám spíš pocit, že těžce nese, že se jí vždy jeden z páníků na pár dní ztratí, mě když vítá, tak si jen cvrkne, když přijede domů manžel, tak je potopa...Zdá se mi, že je to trošku lepší, než když jsme jí dovezli, zdá se, že si zvykla, ale do hlavičky jí nevidíme, možná je ještě ve stresu. Kdyby ty loužičky dělala venku, tak mi to nevadí, ale ona vběhne do baráku a můžeme vytírat celou chodbu :twisted: . No třeba se to časem zlepší.
Iva
V záběhu

Příspěvekod Lucie » 26 črc 2010, 19:06

Iva píše:No mám spíš pocit, že těžce nese, že se jí vždy jeden z páníků na pár dní ztratí, mě když vítá, tak si jen cvrkne, když přijede domů manžel, tak je potopa...Zdá se mi, že je to trošku lepší, než když jsme jí dovezli, zdá se, že si zvykla, ale do hlavičky jí nevidíme, možná je ještě ve stresu. Kdyby ty loužičky dělala venku, tak mi to nevadí, ale ona vběhne do baráku a můžeme vytírat celou chodbu :twisted: . No třeba se to časem zlepší.

Tak co se týká cestujícího páníčka, tak to Trinka dělávala taky. Doslova z něj fakt učůrávala. :s002 :s002 :s002 Ale přešlo ji to.
Lucie
Site Admin

Příspěvekod JarkaZe » 27 črc 2010, 05:20

;-) Jsem tu po delší době a zrovna tohle téma mě oslovilo. Máme také vítací typ, ale do roka jí to ucvrkávání z radosti přešlo.
Až letos jsme byli poprvé na dovolené mimo ČR a bez psa, prostě to nešlo vzít psa s sebou. Iss byla u hlídací tety. Měla jsem z toho větší nervy než ona. Když jsme si ji vyzvedávali bouřlivě nás přivítala a cvrkla si po letech taky. Ale to je myslím omluvitelné, má sice 5 let, ale tak dlouho nikdy bez nás nebyla.
Jsem ráda, že vše proběhlo v pohodě a že teď už vím, komu jí v případě potřeby můžu s klidem svěřit.
JarkaZe
Zbloudilec

Příspěvekod Lucie » 27 črc 2010, 06:26

JarkaZe píše:;-) Jsem tu po delší době a zrovna tohle téma mě oslovilo. Máme také vítací typ, ale do roka jí to ucvrkávání z radosti přešlo.
Až letos jsme byli poprvé na dovolené mimo ČR a bez psa, prostě to nešlo vzít psa s sebou. Iss byla u hlídací tety. Měla jsem z toho větší nervy než ona. Když jsme si ji vyzvedávali bouřlivě nás přivítala a cvrkla si po letech taky. Ale to je myslím omluvitelné, má sice 5 let, ale tak dlouho nikdy bez nás nebyla.
Jsem ráda, že vše proběhlo v pohodě a že teď už vím, komu jí v případě potřeby můžu s klidem svěřit.

Mimo téma - moc ji chválili, že byla moc hodná. ;-)
Lucie
Site Admin

Příspěvekod Iva » 27 črc 2010, 10:27

To jste mě tedy nepotěšili ;-) ...
Iva
V záběhu

Příspěvekod Evík » 31 črc 2010, 05:28

chichi, teď jsem nakoukla do tohoto tématu a musím se smát....Taky mám vítacího - učůrávacího - psa. Akimu je přes 6 let a když má velikou radost, že někdo přišel (velmi často), tak si ucvrnkne takřka vždycky. Nikdy mě ale nenapadlo snažit se to nějak řešit....prostě to dělá z radosti, tak - přesně jak píše Martina - si taky jen hlídám boty a kalhoty, abych nemusela furt prát. :144
Btw. Aki při tom vítání někoho, koho třeba dlouho neviděl, kromě ucvrnknutí občas vypustí navíc i ten sekret z pachových žlaz a když vítaná osoba včas neuskočí, může se pak hodit do pračky celá, protože to je pak strašnej puch :587 :144
Evík
Dopisovatel

Zpět na Rady a tipy